E.O.ZD-DC | Oprema zaštite na radu | Elektro instalacije | Poljoprivreda

098 954 4261 Potraži savijet!

Insekticidi

(Engleski naziv: insecticides) Insekticidi su otrovi kojima uništavamo štetne kukce (insekte). Upotrebljavaju se u poljodjelstvu, kućanstvu, veterini i medicini. Prije pojave sintetskih insekticida, za uništavanje kukaca upotrebljavale su se biljke duhan (sadrži otrovni nikotin) i dalmatinski buhač (sadrži otrovne piretrine). Danas postoji čitav niz sintetskih insekticida: DDT, lindan, razni organofosforovi spojevi i drugi. Mnogi od tih spojeva (npr. DDT) predstavljaju veliku opasnost za okoliš, ali i za ljude, pa se njihova uporaba nastoji ograničiti, tim više što se štetni učinci često očituju tek u nekoj od sljedećih generacija potomaka. Od ove skupine pesticida sigurno je najpoznatiji DDT (diklordifeniltrikloretan) koji djeluje na živčani sustav kukaca.

disanja spadaju derivati dinitrofenola. To su herbicidi s kontaktnim djelovanjem, što znači da će biti uništeni samo oni dijelovi biljke koji su izravno poprskani otrovom.

Niže navedeni linkovi su naši dobavljači pesticida, na njihovim stranicama pogledajte opširnije informacije o pojedinim artiklima, koje možete pronaći na našim policama.


Agrochem
Am_agro
BASF
Bayer
Chromos
Danon
Herbos
Monsanto
Pinus
Syngenta
Veterina
Unichem


dipl.ing.agr. Ivan Morić

  • Adresa: E.O.ZD-DC
    Crljenik 12
    23422 Stankovci
  • Mobitel: 098 954 4261
  • Tel/Fax: 023 380 043
Ostali asortiman Zaštitna sredstva Insekticidi